2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Polévka z jarních bylinek

Název Množství a jednotka
mladé lístky kopřiv 1 hrst
lístky popence 1/2 hrsti
lístky jahodníku 1/2 hrsti
petrželka 1 hrst
smetana 12% 250 ml
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Mladé lístky kopřiv, popence, jahodníku a petrželky opereme a nasekáme najemno. Rozpustíme máslo, vhodíme bylinky a chvilku podusíme. Podlijeme vodou, osolíme, přidáme světlou jíšku z másla a mouky a povaříme asi deset minut. Před podáváním přilijeme smetanu s rozkvedlaným žloutkem. Polévku podáváme s osmaženou houskou.


 


RECEPTY

Cuketové aglio olio

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě se lžící olivového oleje. Cuketu nakrájíme... zobrazit recept

RECEPTY

Mamutí tajemství

Postup: Plátky vepřové kýty (ale i krkovičky, kuřecí nebo krůtí prsa) naklepeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Bažant na divoko

Postup: Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, případně nakrájíme na plátky. Na másle... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené těstoviny s hlívou ústřičnou

Postup: Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, přidáme 1 lžíci olivového oleje. ... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové košíčky z tlapkového těsta

Postup: Na vál si navážíme všechny sypké přísady. Hřebíček pomeleme v mlýnku nebo... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

ESHOPY

SvětCukrářů.cz

Internetový prodej cukrářských potřeb a surovin, vybavení na pečení, nádobí,...